Poorten

Kantelpoort of sectionaal? Albertijn doet het allemaal

Uw poort is een toegang en een afsluiting. En vaak deel van de voorgevel en dus gezichtsbepalend. Ze moet dus niet alleen praktisch zijn, maar ook stevig en mooi. U gaat dus beter niet over één nacht ijs bij de keuze van uw garagepoort of afsluiting van uw stockageruimte. Voor zo'n 'plaatsing poorten'-vraagstuk richtten we Albertijn op. 

Sectionaalpoorten

Sectionaalpoorten vormen de stijlvolle en inbraakbestendige afscherming van uw garage of opslagplaats. Omwille van hun horizontale compartimentering schuiven ze onder het plafond van uw ruimte, zonder plaats in te nemen. Finesse ten top in deze categorie is de rolpoort. De werking is gelijkaardig aan die van een sectionaalpoort, maar bevat veel meer horizontale latten, vergelijkbaar met het uitzicht van een rolluik. Bijkomend groot voordeel is dat u deze zowel in handmatige als geautomatiseerde versie kan laten plaatsen. Denk aan een afstandsbediening waarmee u uw garagepoort opent. Waardoor u in een quasi vloeiende beweging uw wagen parkeert, zonder te hoeven uitstappen. Ook wanneer u al een handmatige sectionaalpoort heeft en u deze wil laten automatiseren, heeft Albertijn uit Wommelgem, provincie Antwerpen de vakkennis in huis om naadloos de omslag te maken naar uw wensen.

Bijkomende plus aan de sectionaalpoort

  • U kan het uitzicht ervan helemaal personaliseren: van een zakelijk en industrieel karakter tot een state-of-the-art-sectionaalpoort helemaal in lijn met uw gevel. 

  • Isoleren! Sectionaalpoorten hebben door hun dikte en het materiaal waaruit ze is vervaardigd uitstekende temperatuurs-, geluids- en inbraakwerende eigenschappen. Warmte binnen, dieven buiten!

Kantelpoort

De meest eenvoudige en gekende poort is de kantelpoort. Deze bestaat uit één vlak en schuift via een railsysteem naar boven, evenwijdig met het plafond. We passen de plaatsing kantelpoort nog regelmatig toe bij de afscherming van bijvoorbeeld garageboxen. De kantelpoort blijft degelijk, maar verliest terrein ten aanzien van de sectionaalpoort omdat de constructie en vereiste ruimte voor opening meer plaats in beslag neemt dan de sectionale evenknie. Ze moeten in functie van handmatige beweeglijkheid ook licht in gewicht blijven. Daardoor isoleren ze weinig en weren maar matig tegen inbraak.
Voor om het even welke poort u kiest, met Albertijn wordt u steeds 'langs de grote poort onthaald & bediend'. 

Albertijn uit Antwerpen gaat 'the extra mile': plaatsing poorten in heel België. Vraag vrijblijvend plaatsbezoek en prijs bij onze meewerkende zaakvoerders: 03 321 53 67

Ja,...dus ook in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg komen wij graag uw wooncomfort verbeteren!